Till senaste kommentaren

Frågor om min villkorsändring

Vi har villkorsändring nu snart och om vi inte gör nåt läggs lånet på 3 månaders räntan. Innebär det att vi kan låta lånet löpa och på någon av räntejusteringsdagarna kan vi binda räntan? Om det är så kan man öka amorteringen då också eller måste det ske på villkorsändringsdagen?

Kommentarer

 • Hej Maria,
  Tack för att du skriver till oss. Det stämmer att om ni inte gör något annat val så läggs lånet automatiskt på en tremånaders ränta. Vill ni sen göra en villkorsändring på det lånet, till exempel binda om räntan på längre tid, så kan ni göra det när som helst men vi behöver besked från senast fem bankdagar innan räntejusteringsdagen. Detta kan ni göra själva om ni loggar in på Internetbanken. Ni kan också när som helst under villkorsperioden ändra amorteringsbeloppet, men då behöver ni höra av er till oss så hjälper vi till med den ändringen.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Vad ligger räntan på för, 3 , 4 resp 5 år ?
  Vi ska ändra den 13 december
 • Hej Jan,

  Tack för din fråga. Din ränta baseras alltid på lånebeloppets storlek samt dess förhållande till bostadens värde. Vill du se vilken ränta vi kan erbjuda dig ska du kunna se detta via inloggat läge eller i vår räntekalkyl.

  Ha en bra dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.