Till senaste kommentaren

Kan jag få ett bolån hos er med en visstidsanställning?

Tja,
Får man ansöka om lånelöfte om man har visstidsanställning, dock garanterat fastjobb från arbetsgivaren? Eller är det totalt omöjligt att få ett lånelöfte?

Mvh

Kommentarer

 • Hej Sam,

  Tack för din fråga. Om du är visstids- eller projektanställd behöver du i normalfallet ha ett kontrakt som sträcker sig längre än ett år framåt i tiden från den tidpunkt som du ansöker om lån, du behöver också vara berättigad ersättning från A-kassa om du skulle bli arbetslös. För att se över dina möjligheter behöver du ringa vår kundservice på 0771-45 30 00.

  Har du en tidsbegränsad anställning som sträcker sig kortare tid än ett år framåt i tiden (samt att du är berättigad ersättning från A-kassa om du skulle bli arbetslös) kan det bedömas som en inkomst som kan användas i ansökan, men även här kommer vi behöva göra en individuell bedömning.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Om man har en tidsbegränsad anställning pga att man väntar på att få sin lärarlegitimation men att man har en fast anställning när legitimation kommer. Hur kan ni se det på avtalet? Eller kan man be chefen att skriva ett kontrakt att det stämmer? Är det giltigt för att kunna få ett lån hos er?
 • Hej Vera och tack för ditt meddelande.

  För att redogöra vad som gäller just för din situation behöver du ringa mina kollegor på kundservice. Du når de på 0771 45 30 00.

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör
 • no body response in customer service, I tried many many many times ,.

  Shadi
 • Hello Shadi,

  Thank you for contacting us. I'm sorry to hear that it is hard for you to get in contact with us. Right now we have queue time of 20 minutes. You can reach us at 0771-45 30 00 and you can choose the alternative to be called back by us, it will be presented a few minutes in to the call.

  Best regards, Elin

  Elin Digital redaktör
 • Hej. Jag och min fru ska separera och jag tänker behålla fastigheten. Om vi värderar huset så att värdet överstiger med 2000000 mot befintligt lån. Har jag rätt att min hustru skall då ha 1000000 minus tänkt skatt på 22%=780000 är det riktigt? Skall det även dras några övriga kostnader på det som min hustru ska ha. Om jag förstått det rätt skjuts den skatten till i framtiden då jag ev säljer.
  Tommy Eriksson
 • Hej
  Jag pratadeför Ett par veckor sedan med någon hos er om ett nytt bostadslån för fritidshus och det skulle inte vara några problem. Blev informerad om att när vi skulle börja titta på hus så skulle vi fylla låneansökan  på nätet. Nu har jag blivit korttidspermitterad, är det ens någon mening att fylla i en ansökan?
  Jeanette Brånéus
 • Hej Tommy och tack för ditt meddelande,

  För att se om möjligheten finns att behålla bostaden så behöver du kontakta mina kollegor på 0771 -40 00 16.

  För att få hjälp med att räkna ut hur mycket du ska köpa ut din fru för så hänvisar jag dig till Lexly

  Trevlig dag!

  Bästa hälsningar, Marie
  Marie Digital redaktör
 • Hej!
  Jag har en del förfrågningar hos UC under detta år för att jag kollat runt på bolån... Inte smart. Jag vet!! Men, har man chans att få ett bolån hos er? Jag är timanställd med en årsinkomst på cirka 500.000:- de 3 senaste åren. Har blancolån på cirka 250.000:-. Har jag någon som helst chans till ett bolån hos er?
  Emma
 • Hej Emma och tack för ditt meddelande.

  Jag kan inte svara på kundspecifika ärenden genom detta forum, men har du några fasta timmar på ditt nuvarande arbete? Vi kan endast räkna med det du är garanterad varje månad. Har du tjänat cirka 500 000 på 3 år är det ca 165 000 per år och dessutom har du ett blancolån på 250 000 som kommer påverka din kalkyl. Så dessvärre låter det som det kan bli svårt, förutsatt du har några fasta timmar i månaden är det vi kan räkna med och då är du varmt välkommen och skicka in ett lånelöfte om du så önskar. Du kommer få svar direkt. 

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör
 • Nej, det är cirka 500 000 per år de senaste 3 åren...
  Emma
 • Hej igen,

  Jag får be om ursäkt, missade det. Det förbättrar självklart dina chanser men det förutsätter att du har några fasta timmar. Jag föreslår att du ringer kundservice på 0771 45 30 00 för en individuell bedömning.

  Önskar dig en fin dag!

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör
 • Har inga fasta timmar, får veta jobb dag för dag...men jag har rätt till full stämpling? Räcker det? Jag får ju jobba väldigt mycket per månad.
  Emma
 • Hej igen Emma!

  Jag kan inte svara på kundspecifika ärenden utan jag föreslår att du ringer vår kundservice för en individuell bedömning utifrån dina förutsättningar.

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.