Till senaste kommentaren

Kan jag få ett bolån hos er med en visstidsanställning?

Tja,
Får man ansöka om lånelöfte om man har visstidsanställning, dock garanterat fastjobb från arbetsgivaren? Eller är det totalt omöjligt att få ett lånelöfte?

Mvh

Kommentarer

 • Hej Sam,

  Tack för din fråga. Om du är visstids- eller projektanställd behöver du i normalfallet ha ett kontrakt som sträcker sig längre än ett år framåt i tiden från den tidpunkt som du ansöker om lån, du behöver också vara berättigad ersättning från A-kassa om du skulle bli arbetslös. För att se över dina möjligheter behöver du ringa vår kundservice på 0771-45 30 00.

  Har du en tidsbegränsad anställning som sträcker sig kortare tid än ett år framåt i tiden (samt att du är berättigad ersättning från A-kassa om du skulle bli arbetslös) kan det bedömas som en inkomst som kan användas i ansökan, men även här kommer vi behöva göra en individuell bedömning.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Om man har en tidsbegränsad anställning pga att man väntar på att få sin lärarlegitimation men att man har en fast anställning när legitimation kommer. Hur kan ni se det på avtalet? Eller kan man be chefen att skriva ett kontrakt att det stämmer? Är det giltigt för att kunna få ett lån hos er?
  Vera
 • Hej Vera och tack för ditt meddelande.

  För att redogöra vad som gäller just för din situation behöver du ringa mina kollegor på kundservice. Du når de på 0771 45 30 00.

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör
 • no body response in customer service, I tried many many many times ,.

  Shadi
 • Hello Shadi,

  Thank you for contacting us. I'm sorry to hear that it is hard for you to get in contact with us. Right now we have queue time of 20 minutes. You can reach us at 0771-45 30 00 and you can choose the alternative to be called back by us, it will be presented a few minutes in to the call.

  Best regards, Elin

  Elin Digital redaktör
 • Hej. Jag och min fru ska separera och jag tänker behålla fastigheten. Om vi värderar huset så att värdet överstiger med 2000000 mot befintligt lån. Har jag rätt att min hustru skall då ha 1000000 minus tänkt skatt på 22%=780000 är det riktigt? Skall det även dras några övriga kostnader på det som min hustru ska ha. Om jag förstått det rätt skjuts den skatten till i framtiden då jag ev säljer.
  Tommy Eriksson
 • Hej
  Jag pratadeför Ett par veckor sedan med någon hos er om ett nytt bostadslån för fritidshus och det skulle inte vara några problem. Blev informerad om att när vi skulle börja titta på hus så skulle vi fylla låneansökan  på nätet. Nu har jag blivit korttidspermitterad, är det ens någon mening att fylla i en ansökan?
  Jeanette Brånéus
 • Hej Tommy och tack för ditt meddelande,

  För att se om möjligheten finns att behålla bostaden så behöver du kontakta mina kollegor på 0771 -40 00 16.

  För att få hjälp med att räkna ut hur mycket du ska köpa ut din fru för så hänvisar jag dig till Lexly

  Trevlig dag!

  Bästa hälsningar, Marie
  Marie Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.